Kommersiell direktør i RiksTV, Ole André Skarbøvik, tror mange regner med å se Tyskland komme langt i årets fotball-VM.
Kommersiell direktør i RiksTV, Ole André Skarbøvik, tror mange regner med å se Tyskland komme langt i årets fotball-VM. Foto: RiksTV
in

Nordmenn flest heier på Tyskland under fotball-VM

Når fotball-VM i Russland går av stabelen om noen dager, er Tyskland det laget flest nordmenn heier på, ifølge en undersøkelse gjennomført av Ipsos på vegne av TV-distributøren RiksTV.

21 prosent av de spurte svarer Tyskland på spørsmålet om hvilket landslag som er TV-favoritten under årets fotball-VM. På andre plass kommer England med 15 prosent, etterfulgt av Brasil med 12 prosent.

Det kan se ut som at jo eldre man er, dess mer heier man på Tyskland. Hele 37 prosent av menn mellom 60 og 99 år oppgir at de holder med Tyskland under årets VM.

– Tyskland vant jo VM i 2014, i tillegg til at de gjorde det sterkt under EM i 2016 – der de ble slått av Frankrike med to mål i semifinalen. Sånn sett er det naturlig at mange satser på og regner med å se Tyskland komme langt i år, sier kommersiell direktør i RiksTV, Ole André Skarbøvik.

Tyskland er også favoritten til menn generelt med 25 prosent, etterfulgt av England som er favoritten til 18 prosent av mennene – spesielt blant de mellom 30 og 39 år, der 30 prosent holder en knapp på England. Kvinner, derimot, holder mest med Island og Danmark – som begge har fått 19 prosent av stemmene.

– At såpass mange menn holder med England skyldes nok Englands generelle fotballhistorie. Det er mange som unner fotballnasjonen England en VM-pokal igjen – det er tross alt lenge siden 1966. At flest kvinner holder med Island har antakelig rot i at Island gjorde det veldig bra under EM for to år siden. De slo jo ut nettopp England i åttendedelsfinalen, og overrasket generelt stort i 2016-mesterskapet, sier Ole André Skarbøvik i RiksTV.

I Oslo er det Tyskland som går av med seieren med 27 prosent, mens det på Vestlandet er 25 prosent som vil heie fram England. I Akershus er det imidlertid Sverige som er den store favoritten – 17 prosent av innbyggerne i Akershus har stemt på nabolandet som sin favoritt, riktig nok tett etterfulgt av Tyskland og Island som begge har 16 prosent.

Totalt deltok 1004 respondenter i den landsrepresentative undersøkelsen som ble foretatt første uken i mai.

Hva mener du?

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0
Elisabeth Andreassen, Trine Rein, Maria Haukaas Mittet, Sol Heilo, Tom Mathisen, Lars Bremnes og Petter «Katastrofe» Kristiansen er nå i gang med innspillingen av en ny sesong «Hver gang vi møtes».

Her er artistene i «Hver gang vi møtes»

Soul Asylum - Runaway Train

Fredagens throwback: Soul Asylum – Runaway Train